Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، قرارگاه مهارت‌آموزی با نهادهای مختلفی از جمله سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارائه آموزش‌ها همکاری می‌کند.

در طرح سرباز ماهر، به افرادی که مشغول گذران دوره سربازی خود هستند آموزش‌های مختلف فنی و حرفه‌ای ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سربازان با به پایان رساندن هر یک از دوره‌های مهارت‌آموزی گواهی کسب مهارت دریافت می‌کنند و به‌راحتی می‌توانند وارد دنیای کار شوند.

در این طرح، توانایی‌ها و استعداد سربازان شناسایی شده و با توجه به میزان تحصیلات و رشته‌ تحصیلی، در دوره‌های فنی و حرفه‌ ای مختلف بر اساس علاقه‌شان شرکت می‌کنند. این دوره ها به توان افزایی و افزایش تجربه کسب و کار سربازان کمک شایانی می‌کند. در همین راستا پس از پایان خدمت، تسهیل‌گری لازم و زمینه‌سازی برای کارآفرینی و اشتغال این قشر ایجاد می‌شود.

طرح سرباز ماهر از سه دوره مختلف تشکیل شده است؛ دوره قبل از خدمت که در این دوره با توجه به یک سری مشاوره‌های شغلی توانایی سربازان مورد سنجش قرار می‌گیرد، دوره حین خدمت که در زمان سربازی با ارتقای سطح توانایی سربازان برای ورود به بازار کار به آنان کمک می‌شود و در آخر دوره پس از خدمت که به شروع کار آنان کمک شده و امکانات لازم برای آغاز شغلی جدید، در اختیارشان قرار می‌گیرد.

همچنین در اجرای  طرح مهارت آموزی سربازان وظیفه مقرر شد برای کارکنان وظیفه‌ای که قبل از اعزام به خدمت وظیفه دارای یک تخصص فنی خاص بوده‌اند یا در مدت خدمت سربازی با به‌کارگیری تخصصی در نیروهای مسلح در عمل مهارت لازم را در فعالیت مربوطه کسب کرده‌اند و در عین حال فاقد گواهی‌نامه تخصصی هستند، گواهی‌نامه رسمی صادر شود.

این دوره‌ها توسط سازمان فنی و حرفه ای برگزار می‌شود. ثبت‌نام طرح سرباز ماهر به صورت اینترنتی و از طریق سامانه smaher.ir انجام می‌شود. هدف اصلی این سامانه، مکانیزه کردن طرح جامع مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه است. در این طرح با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی کشور، در نظر است با انجام مشاوره شغلی و ارائه دوره‌های مهارتی متناسب با توجه به منطقه جغرافیایی آنان، توانمندی جوانان کشور در دوران خدمت سربازی افزایش یابد.

سامانه سرباز ماهر با پیوند دادن متقاضیان، موسسه‌های آموزشی (خصوصی و دولتی) و مراکز ارزیابی مهارتی، زمینه بهره‌گیری آموزش مهارتی متناسب با نیاز بازار را برای جوانان فراهم کرده است و افراد می‌توانند با مراجعه به این سامانه و تکمیل مراحل ثبت‌نام، مدارک و گواهینامه‌های معتبر (اخذ شده از طریق سامانه یا دوره‌های گذرانده از قبل) را ارائه کنند تا پس از ارزیابی و صحه‌گذاری توسط مراجع ذی‌ربط، از امتیازات و مشوق‌های بدو ورود به خدمت بهره‌مند شوند.

سازمان فنی و حرفه‌ای یکی از متولیان ارائه مهارت

برپایه این گزارش، سازمان فنی و حرفه ای یکی از مهمترین نهادها در ارائه آموزش های مهارتی به سربازان است که بیشترین همکاری را با قرارگاه مهارت‌آموزی دارد در این زمینه آموزش‌هایی که برای نیروهای مسلح برای سربازان درنظر گرفته شده است بر اساس هر استانداردی در هر دوره‌ی آموزشی‌ای یک بودجه بندی زمان بندی اجرا می شود که شامل آموزش عملی و تئوری می‌شود، آموزش‌های سازمان به طور کلی از آموزش‌های کوتاه مدت ۳۰ ساعته تا آموزش‌های بلند مدت ۱۳۰۰ ساعت را شامل می شود.

در این زمینه، مدیرکل راهبری اجرای آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: به‌طور متوسط آموزش‌های این سازمان در حوزه‌ پادگان برای سربازان نزدیک به ۱۰۰ ساعت است که از دوره‌های کوتاه‌مدت‌ بین ۴۰ تا ۵۰ ساعت تا دوره‌های میان‌مدت ۱۵۰ تا ۱۶۰ ساعت را شامل می‌شود.

«حبیب عرفان‌منش» بیان‌داشت: مدارک سازمان آموزش فنی و حرفه ای، مدارک بین‌المللی در حوزه مهارت آموزی است که یک مدرک منحصر به فرد محسوب می‌شود.

وی اضافه‌کرد: گواهینامه‌ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بین المللی محسوب می‌شود که قابل ترجمه خواهد بود و در خارج از کشور قابل ارائه است.

به گفته این مقام مسوول، گواهینامه‌ مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان مدرکی است که برای صدور مجوزهای شغلی و مجوزهای صنفی کاربرد دارد و این مدارک برای افرادی که به دنبال طرح‌های کارآفرینی و شغلی و نیز تسهیلات اشتغال هستند مزیتی محسوب می‌شود و نیز بانک‌های عامل در صورتی که افراد دارای گواهینامه‌ی مهارت باشند، آنان را در ارائه تسهیلات در اولویت قرار می‌دهند.

آموزش فنی و حرفه‌ای به ۵۴ هزار و ۷۲۷ سرباز

مدیرکل راهبری اجرای آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه در نیمه نخست امسال ۵۴ هزار و ۷۲۷ سرباز مهارت‌های فنی و حرفه ای را فرا گرفتند، افزود: ۳۵ هزار و ۸۵۶ سرباز در کارگاه‌های آموزشی و ۱۸ هزار و ۸۷۱ سرباز در محیط کار واقعی این آموزش‌ها را فرا گرفتند.

وی بیان‌داشت: چهار میلیون و ۳۶۴ هزار و ۵۸۸ نفر- ساعت در کارگاه‌ها و ۲ میلیون و  ۸۴۸ هزار و ۱۱ نفر- ساعت در محیط های واقعی کار، آموزش های فنی و حرفه ای ارائه شده است.

به گفته عرفان‌منش، نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ درصد از سربازان موفق به کسب دریافت گواهینامه مهارت شده‌اند.

وی خاطرنشان‌کرد: پارسال ۸۶ هزار سرباز دوره‌های آموزشی را سپری کردند که این افراد ۱۴ درصد کل آموزش دیدگان را شامل می‌شوند.

مدیرکل راهبری اجرای آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه اکنون هفت‌هزار کارگاه فنی و حرفه ای در سطح پادگان‌ها فعال است، افزود: در این کارگاه‌ها به سربازان در رشته‌های شغلی مختلف آموزش ارائه می‌شود.

وی ادامه‌داد: سربازان در بخش‌های اقتصادی مختلف شامل صنعت، خدمات، کشاورزی، فرهنگ و هنر می‌توانند آموزش‌ها را کسب کنند.

عرفان‌منش با تاکید بر اینکه امیدواریم تا سه سال آینده سرباز بدون مهارت نداشته باشیم، گفت: هدف از ارائه آموزش‌های مهارتی به سربازان، کمک به اشتغال پذیری و تسهیل ورود آنان به بازار کار پس از اتمام دوره خدمت سربازی است.

سربازان نخبه به سوی اشتغال پایدار

امروزه مهارت‌آموزی یکی از مهمترین نیازهای بازار کار است و کسانی که دارای تخصص و مهارت در رشته‌ای باشند زودتر جذب بازار کار می‌شوند. در این باره معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت از موفق بودن به‌کارگیری سربازان نخبه در طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار خبر داد.

«برات قبادیان» بیست و ششم مهرماه امسال در حاشیه سومین جشنواره ایده‌های ارزش آفرین معدن و صنایع معدنی، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۱ طرح کلیدی ملی را تدوین کرده و در دست اجرا دارد.

به گفته وی، در این طرح نخبگان به جای اینکه دو سال دوره سربازی خود را در مراکز نظامی بگذرانند، در زمان صلح دوره سربازی خود را در مراکز تحقیق، توسعه و طراحی واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری می‌گذرانند و توان خود را برای حل مساله و ایجاد نوآوری و فناوری در این واحدها به‌کار می‌گیرند که معتقدیم بسیاری از مسائل موجود در واحدهای صنعتی و معدنی ما با همین طرح حل و فصل خواهد شد.

امروزه ورود به بازار کار نیاز به تجربه و تخصص دارد، توانمندسازی و آماده کردنسربازان برای ورود به دنیای کار و افزایش سطح مهارت‌های تخصصی آنان باعث کاهش آمار بیکاری و استفاده بهینه از زمان نیز می‌شود.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وزارت ورزش و جوانان ستاد کل نیروهای مسلح اشتغال زایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش خدمت سربازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وزارت ورزش و جوانان وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وزارت ورزش و جوانان ستاد کل نیروهای مسلح اشتغال زایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش خدمت سربازی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بازار کار مهارت آموزی خدمت سربازی سرباز ماهر آموزش ها دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۳۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم؛ رفتار‌های غیراخلاقی سربازان آمریکایی

متعاقب بزرگ‌ترین عملیات آبی ـ خاکی تاریخ ایالات متحده به تاریخ ششم ژوئن ۱۹۴۴ (۱۳ خرداد ۱۳۲۳)، در مجموع نزدیک به یک میلیون سرباز آمریکایی، بریتانیایی، کانادایی و فرانسوی در عملیاتی که پایان تسلط آلمان نازی بر اروپا را رقم زد، در سواحل نرماندی در شمال فرانسه فرود آمدند.

به گزارش یورونیوز، در آن زمان، ایمی ۱۹ ساله در روستای مون‌تورز واقع در ناحیه بریتانی فرانسه زندگی می‌کرد و درست مثل همه دیگر ساکنان، او نیز از دیدن نیرو‌هایی که آزادی فرانسه را بشارت می‌دادند خوشحال شد.

اما شادی او دیری نپایید. در غروب روز دهم اوت ۱۹۴۴ (۱۹ مرداد ۱۳۲۳)، دو سرباز آمریکایی به مزرعه خانواده آمدند.

ایمی که اکنون ۹۹ سال دارد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «آن‌ها در حالت نرمال بودند و دنبال یک خانم بودند.»

مادر او «ایمی هلودایس اونوغه» نام داشت و با دستخط منظم و خوب خود تمام وقایع آن شب را شرح داده است. اینکه چگونه این دو سرباز آمریکایی اسلحه‌های خود را به سمت شوهرش نشانه رفتند و با شلیک یک گلوله کلاه همسرش را سوراخ کردند و به شیوه تهدیدآمیزی به دخترش ایمی نزدیک شدند.

او همچنین نوشت که برای محافظت از دخترش، موافقت کرد که خانه را با این دو سرباز ترک کند. او نوشت: «آن‌ها مرا به یک مزرعه بردند و ... .»

در حالیکه ایمی این نامه مادرش را می‌خواند، صدای او از شدت غمی که بر مادرش گذشته می‌لرزید. او گفت: «ای مادر، چه رنجی کشیدی و من نیز [رنج کشیدم]، چرا که من هم هر روز به این موضوع فکر می‌کنم.»

او در ادامه گفت: «مادرم برای محافظت از من خودش را فدا کرد. همچنانی که آن سربازان رفتار نادرستی در طول شب با مادرم داشتند، ما منتظر بودیم و اصلا نمی‌دانستیم که آیا او زنده برمی گردد یا او را با شلیک گلوله می‌کشند.»

«صد‌ها یا حتی هزاران فقره اعمال غیراخلاقی در دو سال»

اتفاقات آن شب تنها نمونه رفتارهای غیراخلاقی سربازان آمریکایی نبود. در اکتبر ۱۹۴۴، پس از پیروزی در نبرد آزادسازی نرماندی از دست نیرو‌های نازی، مقامات نظامی ایالات متحده ۱۵۲ سرباز را به اتهام رفتارهای غیراحلاقی با زنان فرانسوی محاکمه کردند.

یک مورخ آمریکایی به نام «مری لوئیز رابرتز» از معدود افرادی است که در مورد روایت‌های ممنوعه یا همان «تابوی» جنگ جهانی دوم تحقیق کرده است. او می‌گوید: «در حقیقت، صد‌ها یا حتی هزاران فقره رفتار غیراخلاقی بین سال‌های ۱۹۴۴ تا خروج دستگاه‌های اطلاعاتی در سال ۱۹۴۶ میلادی صورت گرفته که هنوز گزارش نشده‌اند.»

او گفت: «بسیاری از زنان تصمیم گرفتند سکوت کنند؛ چرا که صحبت درباره تعرض را مایه شرمساری می‌دانستند.»

مضافا اینکه تضاد فاحش بین تجربه تلخ آن‌ها با شادی عموم مردم فرانسه بابت ورود سربازان آمریکایی و پیروزی بر نازی‌ها، صحبت کردن در مورد رفتار غیراخلاقی با زنان را به طور ویژه سخت‌تر می‌کرد.

تعرض؛ راهی برای نشان دادن برتری آمریکایی‌ها بر فرانسه

به گفته خانم رابرتز، یکی دیگر از مقصران اصلی در این ماجرا فرماندهان ارتش ایالات متحده بودند که برای انگیزه دادن به سربازان آمریکایی برای جنگیدن، وعده داده بودند که در فرانسه زنان «به راحتی به چنگ می‌آیند.»

روزنامه «استارز اند استرایپس» متعلق به ارتش آمریکا در آن زمان پر از تصاویری بود که زنان فرانسوی را در کنار آمریکایی‌های پیروز نشان می‌داد.

«از نظر آمریکایی‌ها، روابط نامشروع در معنای فحشا راهی برای نشان دادن تسلط بر فرانسه بود، تسلط بر مردان فرانسوی، چرا که آن‌ها قادر به محافظت از کشور و زنان خود در برابر آلمان‌ها نبودند.» مری لوئیز رابرتز، محقق آمریکایی یکی از تیتر‌های خبری این روزنامه در تاریخ ۹ سپتامبر ۱۹۴۴، در کنار تصویری از زنان فرانسوی که سربازان آمریکایی را تشویق می‌کردند نوشته بود که «اینجا برای این می‌جنگیم که فرانسوی‌ها دیوانه یانکی‌ها [آمریکایی‌ها]هستند.»

دو سرباز آمریکایی در فرانسه به تاریخ ۲۰ اوت ۱۹۴۴آسوشیتدپرس

«فکر می‌کردم آن سربازان آلمانی هستند»

در پلابنک، در غربی‌ترین نقطه ناحیه بریتانی در فرانسه، «جین پنگام» روزی که با خواهرش کاترین رفتار ناشایستی صورت گرفت و پدرشان توسط یک سرباز آمریکایی به قتل رسید را چنان به یاد دارد که «گویی همین دیروز بود.»

«جین پنگام» که هم اکنون ۸۹ سال دارد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «یک سرباز سیاهپوست آمریکایی می‌خواست خواهر بزرگترم را ببرد. پدرم جلوی راه او ایستاد و این سرباز پدرم را به ضرب گلوله کشت. بعد از آن، آن مرد موفق شد در را شکسته و وارد خانه شود.»

جین که در آن زمان ۹ سال داشت، به سمت پادگان نیرو‌های آمریکایی در همان نزدیکی دوید تا ماجرای ورود این سرباز و رفتار ناشایست با خواهرش را به آن‌ها بگوید.

او گفت: «من به آن‌ها گفتم که این سرباز آلمانی است، اما اشتباه می‌کردم. وقتی روز بعد گلوله‌ها را بررسی کردند، بلافاصله متوجه شدند که او آمریکایی است.»

خواهرش کاترین این راز وحشتناک «که تمام زندگی او را تحت‎‌الشعاع قرار داد» را تا قبل از مرگش پیش خود حفظ کرد. دختر کاترین به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حالی که روی تخت بیمارستانش دراز کشیده بود، به من گفت: در طول جنگ، در دوران آزادی رفتاری غیراخلاقی با من صورت گرفته است.»

او به مادرش می‌گوید که پس چرا این ماجرا را زودتر نگفتی، مادرش پاسخ داد: «به کی می‌گفتم؟ فرانسه آزاد شده بود، همه خوشحال بودند، من قرار نبود در مورد چنین چیزی صحبت کنم، که ناخوشایند و ظالمانه بود.»

سرنوشت افراد تعرض‌کننده چه شد؟

یک نویسنده فرانسوی به نام «لویی گیلو»، در آن زمان به عنوان مترجم برای سربازان آمریکایی کار کرد. او در سال ۱۹۷۶ خاطرات خودش را در قالب رمان «! OK Joe» به رشته تحریر در آورد و به محاکمه سربازان آمریکایی برای روابط غیراخلاقی و نامشروع در دادگاه‌های نظامی نیز پرداخت.

فیلیپ بارون که مستندی درباره این کتاب ساخته است، می‌گوید: «کسانی که به اعدام محکوم شدند تقریباً همگی سیاه پوست بودند.»

کسانی که مجرم شناخته شدند، از جمله تعرض‌کنندگان به «ایمی» و «کاترین»، در ملاء عام در روستا‌های فرانسه به دار آویخته شدند.

فیلیپ بارون می‌گوید: «در پس ماجرای تابو درباره روابط غیراخلاقی توسط نیرو‌های آزادی‌بخش وجود داشت، راز شرم‌آور تفکیک یگان‌های سربازان سیاه‌پوست و سفیدپوست در ارتش آمریکا بود.»

او گفت: «زمانی که یک سرباز سیاهپوست را به پای میز محاکمه بردند، او عملاً هیچ شانسی برای تبرئه نداشت.»

به گفته رابرتز، این امر به سلسله مراتب نظامی در ارتش آمریکا اجازه داد تا با «قربانی کردن سربازان آفریقایی-آمریکایی» از اعتبار و آبروی سفیدپوستان آمریکایی محافظت کند.

او گفت که از ۲۹ سربازی که در سال‌های ۱۹۴۴ و ۱۹۴۵ به دلیل تعرض محکوم شدند، ۲۵ نفر سیاه پوست بودند.

 

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آموزش هر شهرستان یک روستا در هرمزگان
  • زن فرانسوی از داستان تکان‌دهنده تجاوز جنسی سربازان آمریکایی به مادرش می‌گوید
  • ادعای معاون آموزش و پرورش درباره شیطنت مافیای کنکور
  • اظهارات رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان کرمان در مورد بورسیه صنعتی دانشجویان
  • آموزش چهار هزار و ۹۰۰ مهارت آموز درهرمزگان
  • روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم؛ رفتار‌های غیراخلاقی سربازان آمریکایی
  • زخمی شدن ده‌ها سرباز ناتو + جزئیات | جراحات آنها جدی است؟
  • زخمی شدن ده‌ها سرباز حین رزمایش ناتو در سوئد
  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما